Μέλι

 

 

Αποκαλείται η τροφή των θεών και όχι άδικα! Η βιολογική αξία του μελιού έγκειται τόσο στη διαιτητική αξία που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και στην αντιβακτηριδιακή, στη μυκοστατική και την αντιοξειδωτική του δράση.

Το μέλι περιέχει μια πληθώρα συστατικών, όπως σάκχαρα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα και βιταμίνες, που είναι ευεργετικά για τον άνθρωπο.

Γρήγορη και άμεση πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό, για τους αθλητές, τα παιδιά, τις εγκύους, τους αρρώστους και κάθε ταλαιπωρημένο οργανισμό. Διευκολύνει τον μεταβολισμό και τη θρέψη, τα συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, ρυθμίζει επίσης την οξύτητα του στομάχου. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει τα προβλήματα του έλκους στο στομάχι. Συμβάλλει στην γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας και στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος σε περίπτωση μέθης. το μέλι είναι τροφή άμεσης ενέργειας, που αφομοιώνεται αμέσως από τον οργανισμό μας γι' αυτό δεν κουράζει το συκώτι και τα άλλα όργανα.

πατήστε εδώ για περισσότερα

Tags:


© 2017 - Aoritiko